GYIK, FAQ

Kérdések, válaszok

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Gyakran megfogalmazódik Önökben egy –egy megválaszolásra váró kérdés. Sokszor egy időben, sok emberben ugyanaz a kérdés vetődik fel.

Az Atilla Király Népfőiskola működésével is bizonyára így vannak Önök. A tanév második félévében lehetséges kérdéseik megbeszélésére szeretnék segítségükre lenni egy kérdés-feleletes formában. Ilyen kérdések merültek fel:

A beiratkozott hallgatók hiányzásait miként kezelik?

Egy félévünk 5 konzultációból áll, ebből két hiányzást tudunk elfogadni. Aki ennél többet hiányzik, annak nem tudunk igazolást adni arról, hogy a félévet elvégezte.

A jelenlegi hallgatóknak is be kell újra iratkozni?

Igen. Bizonyára lesznek közöttünk olyanok akik, különféle okok miatt egy félévet kihagyva tudnak újra bekapcsolódni a munkába. Bármennyire tisztában vagyok ezekkel a személyes problémákkal, mégis arra buzdítok mindenkit, hogy az őstörténeti téma miatt ne hagyják ki ezt a szemesztert .

A jelentkezők hogyan kapnak értesítést?

A felvett hallgatókat a jelentkezés formájának megfelelően e-mailben értesítjük. Erre azonban a jelentkezések lezárása és összesítése után kerül sor.

Az igazoláshoz milyen további fokozatok társulnak?

Aki egy évfolyamot elvégzett, az tanúsítványt kap erről. Akik három évet (6 félévet), tudnak maguk mögött, oklevéllel ismerjük el.

Ki jelentkezhet az Atilla Király Népfőiskolára?

Mindenki aki a magyarság jövője iránt elkötelezett.

Kik lesznek az oktatók?

Neves oktatók vállaltak munkát, akik a keresztény hit és az erkölcs alapjain állva kívánják szolgálni a magyar nemzet ügyét és tudásuk javát a hallgatóink számára elérhetővé teszik. Oktatóink nevét azonban nem kívánjuk feltenni a hálóra. Állami egyetemeken, fizetős szakjain sem tudja a hallgató, hogy kinek az előadására és szemináriumára fog bekerülni.

Közzé teszik-e az oktatási helyszínek címét?

A városok nevét igen. A címet és az időpontot csak a felvett hallgatókkal közöljük.

Lehet-e a megyétől eltérő helyszínre jelentkezni?

Szeretnénk a jövendő hallgatóinkat az utazástól és az utazási költségektől megkímélni ezért hoztuk létre megyei kihelyezett tagozatokat. A terembérleti szerződéseket megkötöttük. A hallgatói létszámban nem tervezünk megyék közti mozgást, a helyszínek befogadó képessége miatt. Budapestre csak az itt lakókat tudjuk fogadni a túljelentkezés miatt. A pontos helyszínről mindenkit értesíteni fogunk szeptember elején.

Lehet-e csak egy-két előadásra beülni?

Nem, a képzésen csak a beiratkozott hallgatóink vehetnek részt, akik fényképes hallgatói kitűzővel fognak rendelkezni. A konzultáció délutánján azonban nyílt napot tartunk, ahol a település és környékének lakói is részt vehetnek. Délutáni vendég meghívottjaink országos hírű, neves szakemberek lesznek. Ezzel tesszük nyitottá és egyben zárttá a foglalkozásainkat.

Mi lesz azokkal a jelentkezőkkel, akik lemaradtak az ősszel kezdődött félévről?

Minden szemeszter előtt lehetőség van arra, hogy új hallgatók is jelentkezhessenek. Mindig a következő szemeszterre lehet jelentkezni. A jelenlegi hallgatóinknak is meg kell erősíteniük, hogy folytatni kívánják tanulmányaikat.

Mikor lesz az oktatás?

Havi egy alkalommal, a budapestieknek és a Pest megyeieknek minden hónap 2. szombatján, a megyei kihelyezett tagozatainkon minden hónap 3. szombatján.

Mikor tudják meg a hallgatók, hogy felvették-e Őket?

Szeptember első hetében, amikor a jelentkezéseket lezártuk, összesítettük, mindenkit értesítünk a képzés megkezdésének helyéről és idejéről. Földrajzilag nagyon eltérően alakul a jelentkezések aránya, emiatt várunk.

Milyen iskolai végzettséggel kell rendelkeznie a jövendő hallgatónak?

Nem kötöttük meg, hogy milyen előtanulmányokkal kell rendelkezniük a jelentkezőknek. Általános iskolai végzettséggel, szakmunkás bizonyítvánnyal is lehet jelentkezni. A magyarság jövője iránt elkötelezettség döntőbb, minthogy kinek mi a végzettsége.

Nem okoz-e gondot az új hallgatóknak a tananyag feldolgozásban, hogy ők az első félévet nem látogatták?

Minden szemeszter anyaga egy kerek külön-külön modulban került megtervezésre, ezért annak megértése a később bekapcsolódóknak sem okozhat gondot. Azonban az elhangzott előadások témáinak tartalmára a későbbiekben már csak utalás lesz, mint mindenki által ismert tényanyagra.

Tandíj?

A képzésünk ingyenes. Jegyzeteket, tankönyveket az ingyenes képzéshez nem tudunk ingyen adni. Ajánlott szakirodalom lesz, amellyel az érdeklődő hallgatók már valószínűleg rendelkeznek is. Valamint marad a jó öreg módszer: az előadások jegyzetelése.