Képzési Tájékoztató

Atilla Király Népfőiskola 2013/2014-es tanév - Képzési tájékoztató

2013. szeptemberében az Atilla Király Népfőiskola immár a hetedik tanévét kezdi meg. Célunk a nemzeti önismeret fejlesztése, a nemzettudat elmélyítése, a nemzeti eszmerendszer kibontakoztatása, amely csakis nemzetünk múltjának ismeretéből, a történelméből meríthető.

A múltból eredő egységes nemzettudat az, ami kialakítja az együvé tartozást, az egymásra utaltságot is. Ez erőt ad és képessé tesz bennünket arra, hogy egymást és a hazánkat is megvédjük, vállalva a közös sorsot, amelyben létkérdéseinket kell megoldanunk.

Nemzeti sorskérdéseit az a nép tudja megoldani, amely egységes, átfogó nemzeti önismeretből táplálkozó nemzet- és közösségtudattal bír.

Az új tanévben a következő témákkal ismerkedhetnek meg hallgatóink:

  • Balogh Gábor történész  XX-XXI., századdal kapcsolatban több új anyaggal készült erre a szemeszterre.
  • Ifj.Földi István hadtörténésztől meghallgathatjuk a valóságot II. Rákóczi Ferencről,  "A magyar huszárság dicsőségéről", a "Győztes csatáinkról".
  • Hódos László és Szondi Miklós a rovás oktatását folytatja.
  • Kovács Dániel történész "Középkori Királyaink", "Erdély" valamint "Magyarország a Habsburg  Birodalomban 1526-1818" c. korszakokat bemutató anyagait ismerhetjük meg.
  • Majláth Gizella összefoglalva tárja a hallgatóság elé Horthy Miklós életét, ezen felül megkezdi az Irodalmi korszakok bemutatását is.
  • Michl Miklós erkölcs-etika oktatásával "Mi, magyar keresztények" I-II. címmel biztosít felejthetetlen élményt lelkünknek.
  • Papp Atilla négy remek előadással készül a szkíta kincseket, valamint a régészet jelenét illetően.
  • Stern Gabriella "Szeretetgazdálkodás" anyagával és "Együttműködés" tréningjével maradandó emlékkel gazdagít minket.
  • Zábráczki László a környezetvédelemmel kapcsolatosan ismerteti a legfontosabb és legidőszerűbb megoldásokat.
  • Papp Zoltán folytatja a kommunikáció és érveléstechnika témáját.


Az új tanévben a fentieken kívül egyéb komoly meglepetéseket is tartogatunk minden kedves hallgatónk számára! Ne felejtsük, hogy az Atilla Király Népfőiskola kötelékébe tartozni büszkeség, hiszen itt a hallgató nem csak oklevelet kaphat, hanem erőt és reményt is, a globális világ bajaira adható megoldásokkal együtt. Ezért számítunk hát minden korábbi és új barátunk jelenlétére.

A vidéki tagozatok pontos időpontjait, helyét és témáját a facebookon, illetve mindenhol a városnév@atillakiraly.hu (Szolnok esetében például a szolnok@atillakiraly.hu) e-mail címen lehet megtudakolni.

Z. Kárpát Dániel
igazgató

<--break->